15:16 | Posted in , ,

swedishFurnitureПопаднах някъде из мрежата на уникален сайт. Няма как да е иначе – ако имаш чуство за хумор, дори и да си швед, това е отличителен белег, който няма как да скриеш. И слава Богу! Явно е част от някаква рекламна кампания на ИКЕА, знам ли. Пък и няма особено значение, понеже идеята е супер. Пишеш си името в едно поле и една забавна програма ти показва що за мебел си. Съобразено, разбира се, със шведските имена за подобни маси и дивани. Стори ми се забавно и реших да тествам. И ето резултата: оприличиха ме на доста удобно бюрце с две дискретни чекмедженца. Просто чудесно. Още повече, че в момента имам нужда именно от такова и обмислях да се впусна в издирване из мебелните магазини. То ИКЕА има и в Солун, така че и това е изход.

Ако се окаже вярно, че името определя съдата ти (римляните казват nomen est omen – името е знак), то може да се случи така, че това е въпросната мебел, която е липсвала на домашния ми фун-шуй комфорт :) Алелуйа!

Веднага се замислих: я да видим на по-глобално, републиканско ниво, какви фурнитури ни заобикалят. Ето резултата:

sergey

Това удобно двойно матраче импонира на душевните трепети на човек с името Sergey. Ясно е, кой се предполага да спинка на него след добре свършена работа. Слава Богу, има място за двама, да не му е скучно и студено на обитателя в дългите зимни нощи. Пък и е широчко, може да се използва и за по-нестандартни упражнения от типа на “звезди се учат да танцуват модерни танци” или “млад ватман води трамвая по пътя на мечтите и идеите на старите ватмани от последна спирка”. Идилия….

Но да продължим нататък в нашите прения из мебената архитектура. Следващият артикул е следният:

ahmet

Скрин за гащи и чорапи, въобще за бельо. Нали? Поне на мен на такава мебел ми мяза. С голямо дъно за дълбоки потури и два нежни рафта на горни редове за дребни вещи. Достойна мебел за гоям сарай. Масивна и устойчива, издържа на време, влага и местене от място на място, от сарай на сарай. Гаранция не видях да има. Ни и за какво ти е? То личи, че ще е здрава и устойчива, ако се експлоатира добре. Фирмата я предлага и в турско синьо, и в пурпур, според желанието на клиента ;)

Засега тези са най-утилитарни. Имаше и по-стилни, но не бяха толкова популярни заявки. Обещавам да пробвам още и ще ги поставя тук. Ако ли пък не – сайтът е наличен, всеки може сам да се обзаведе, поне виртуално, с мебелите на новото време:)

Comments

0 responses to "Мебел та дрънка! :)"